Kulla shqiptare dhe ushqimi tradicional

Kulla

…vendi ku nuk u shua vatra për njëqindvjet

…vendi ku guri flet më shumë se historia

…vendi ku ulesh në Sofër, ku gjen historinë: Kanunin, Odën dhe Besën

Kulla shqiptare

Paraqet ndërtesa që datojnë nga shek 18 dhe shek 19 dhe është karakteristike e pjesës perëndimore të Kosovës si dhe pjesës veriore të Shqipërisë. Shumica e kullave janë dëmtuar apo shkatërruar. Megjithatë, ato që mbetën, pas restaurimit ofrojnë kushte ideale për turizëm kulturor deh japin një atraksion të vecantë etno-kulturor.

Kulla e Ramë Zymberit, Junik

… është rast i vecantë i renovimit të kullës me inicative dhe financim privat. Kjo kullë u inaugurua gjatë viti 2007 me rastin e festimit të ditëve të kulturës evropiane në Kosovë.

Kulla e Mazrekajve /fshati Dranoc, Deçan

…u restaurua në vitin 2004, me mbështetjen e Qeverisë Suedeze. Kjo Kullë u transformua në qendër kulturore dhe ofron ambient të përshtatshëm për kampe të të rinjëve, seminare, dreka familjare, poashtu edhe shërbime si fjetje dhe shujtë mëngjezi. Kjo Kullë poashtu shërben edhe si vend për filmime, fotografi, për prezantimin e produkteve, dhe prezantime ndërkombëtare.

Lita e çmimeve:

Akomodimi:

- 1 deri në 3 persona = 15 € për person

- deri në 7 persona = 10 € për person

- 7 deri në 14 persona = 70 € për grup

-

Dhoma e konferencave

- 0 deri në 3 orë = 25 € (prej 08:00 – 18:00)

- 3 deri në 10 orë = 50 € (prej 08:00 – 18:00)

Shënim: Nëse shfrytëzoni edhe fjetjen, atëherë dhoma e konferencave nuk paguhet.

Vizitë e shkurtër në Kullë

- 0 deri 1 orë = 1 €

- Më shumë se 1 orë = 2 €

- Fëmijët = falas

Ne poashtu ofrojmë muzikë dhe vallëzim tradicional, këndim me lahutë, dhe rrëfime mbi kanunin nga ekspertët etj. Mediat dhe shtëitë filmike mund të reservojnë Odën, Kullën dhe ndërtesat përcjellëse për:

- 0 deri 3 orë = 35 €

- 3 deri 7 orë = 70 €

Për më shumë informata, ju lutem kontaktoni:

OJQ “ORTA” Tel&Fax: + 381 (39) 390 362 150; Mob: +377 (0) 44 392 648

Adresa: Rr. Skenderbeu pn. 10 000, Deçan, Republika e Kosovës

Email: orta.ngo@gmail.com

Vlerëso11 vlerësime mes 4.18

Nuk ka asnjë koment


photo
mbrapa

Ngjarjet e ardhshme